Het 6-stappen plan

1. Opmeten dak en indien mogelijk een (goede) foto maken
2. Bestellen
3. Na binnenkomst van de materialen een geschikte dag uitzoeken
4. Instructieformulier goed doorlezen
5. Bestaande dakbedekking verwijderen en afvoeren
6. Dakbedekking aanbrengen volgens de beschrijving.
 

1. Opmeten dak en eventueel een (goede) foto maken

Een eerste vereiste is dat u de maten van uw dak nauwkeurig opmeet. Kijk hier voor een uitgebreide omschrijving hoe u dit het beste kunt doen. U kunt deze PDF uitprinten en meenemen op het dak als u gaat meten, zodat u meteen de maten kunt invullen.

2. Bestellen

Vul op het bestelformulier uw adresgegevens in en de maten die u heeft gemeten en de dakbedekking wordt in een pakket naar het opgegeven adres gestuurd. De bestelling wordt pas verstuurd als uw betaling op onze rekening is bijgeschreven.

3. Na binnenkomst van de materialen een geschikte dag uitzoeken

Voor het aanbrengen van de dakbedekking dient u alle tijd hiervoor uit te trekken. U kent immers het gezegde: haastige spoed is zelden goed. Kies het liefst een ‘droge dag’ voor de verwerking van de dakbedekking. Het materiaal heeft een lange levensduur dus doet u het secuur dan bent u er een hele lange tijd vanaf.

4. Instructiehandleiding

In deze handleiding staat uitvoerig beschreven hoe u te werk moet gaan. Houd u aan de regels die deze folder vermeld.
Indien u tijdens de werkzaamheden problemen ondervind kunt u ter alle tijden contact opnemen met ons kantoor.

5. Bestaande dakbedekking verwijderen en afvoeren

Verwijder de bestaande dakbedekking altijd met beleid. Ga dus rustig te werk des te minder werk heeft u met het aanbrengen van de nieuwe dakbedekking.

6. Dakbedekking aanbrengen volgens de beschrijving

Bij de verwerking van de EPDM-rubber dakbedekking dient u met het volgende rekening te houden:

  • de ondergrond dient droog te zijn
  • u dient veilig te werken
  • met mist kan de contactlijm niet verwerkt worden
  • werk het liefst op een goede droge dag.

Workshops

Het is ook mogelijk om workshops te volgen. Deze wordt gegeven bij voldoende deelname, indien u interesse heeft in een workshop dient u dit aan te geven. Deze worden gegeven door onze deskundige instructeur die er niet voor zal schromen om u zelf op het dak neer te zetten om bepaalde handelingen uit te voeren.

Monteur inschakelen van doehetzelfdak

In het bestelformulier kunt u aangeven of u een monteur van ons voor een dagdeel wilt inhuren. De kosten zijn € 160,00 excl. BTW per dagdeel van 4 uur. Reiskosten zijn hierbij inbegrepen. U betaalt voor 4 uur en de monteur is reëel 4 uur voor u aan het werk. Idem voor 8 uur. Spreek wel via mail of telefoon een datum af. Wanneer het onwerkbaar weer is wordt het een dag uitgesteld.

Meer informatie

Indien u nog problemen ondervindt aan de uitleg of het correct meten, kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt hiervoor het contactformulier invullen. Wij sturen u dan een e-mail met uitleg of we nemen telefonisch contact met u op om nadere uitleg te geven. Mocht u problemen hebben met de uitvoering kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen met ons.

 

EPDM-rubber is de dakbedekking voor de toekomst!